Posts Tagged With 'musica'

Setmana de la música contra la neteja ètnica. BiH 2014

Posted by Bàrbara 25 ag. 2014 No Comments »

31 de juliol de 2014 – Preludi

La setmana de la música a Bòsnia comença en un llit a Eslovènia.
Desitgem que l’enveja us consumeixi per dins…
(i us corroeixi per fora!)
I si no, per què no veníeu!

Concurs a Ejea de los Caballeros

Posted by Bàrbara 26 abr. 2012 4 Comments »

“ARSinNOVA es presenta al XLII certamen coral d’Ejea de los Caballeros.”

La meva primera reacció en rebre la notícia no va ser gaire entusiasta, per què enganyar-nos: per presentar-nos-hi, havíem d’aprendre’ns 4 peces de memòria i algunes eren força complicades de memoritzar. I em feia mandra participar en un concurs. Jo canto perquè m’agrada, no per competir!

Cada vegada se’m feia més costa amunt presentar-nos a aquest concurs. Però m’hi havia compromès i també vaig oferir el meu cotxe per anar-hi (Ejea de los Caballeros està a l’Aragó i l’opció autocar sortia massa cara per 2 dies) així que no em podia fer enrere.

Dissabte 15 d’abril, amb el repertori après (bé… quasi del tot…) i els cotxes plens a rebentar, vam sortir de Barcelona cap a l’anhelat destí. Vam fugir corrents del poblet on havíem parat a dinar (Las Pedrosas) en veure-hi una placa que commemorava una llista de persones que havien donat la vida per la pàtria, entre elles en Primo de Rivera. “Lagarto lagarto”! Fuuuuig! I això vam fer. De totes maneres, aquest poble minúscul, silenciós i desolat ens va deixar encuriosits: hi havia tot de portes petites al voltant, una mena d’entrades a passadissos o refugis secrets… Ningú ens ho va poder explicar. Bàsicament perquè no hi havia ningú.

Arribada a l’hotel. Tampoc no hi havia ningú, va costar que ens obrissin. Érem els únics hostes i això es va fer notar en l’esmorzar del dia següent:

– qué quieres?
– no sé… qué hay?
– zumo, café y croissant.
– ah, pueees… zumo, café y croissant. Y no hay bocadillos?
– no, lo siento.
– ni pagando? – sí noi, em va sortir la vena catalana…
– no, verá,  es que el hotel está cerrado  – ah carat! – hemos abierto sólo para vosotros – d’acord, ja ho entenc. Total, si només és per nosaltres, l’esmorzar ens el pintem a l’oli, no passa res…

D’acord, m’he passat; ens deixaven escollir el gust del suc! I hi havia una alternativa al croissant: un dònut.

Ah, sí, érem a dissabte tarda: assaig, sopar d’hora i a fer nones, que diumenge a les 12h actuàvem i calia cuidar-se la veu.

Ana – Trenkaband

Posted by Bàrbara 21 març 2012 3 Comments »


AMB MOTIU DELS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL XX ANIVERSARI DE LA GUERRA DE BÒSNIA, LA “TRENKABAND” HEM ESCRIT LA CANÇÓ “ANA”.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 
 

L’Ana va néixer als Balcans on va viure la guerra de Bòsnia durant els anys 1992-94. Més de 100.000 persones perdrien la vida, 250.000 serien ferides i dos milions serien expulsades de casa seva.

En descobrir la veritat de tot el que se li havia estat amagant, i avergonyida pels crims comesos pel seu pare, un militar d’alta graduació, l’Ana, de 24 anys d’edat, es trauria la vida d’un tret al cap.

L’home que va escollir la guerra havia destruït per sempre la seva pròpia pau.

El pare de l’Ana, el general Ratko Mladic, cap de l’exèrcit dels serbis de Bòsnia i responsable del setge de Sarajevo i de la massacre de Srebrenica, seria posteriorment detingut i empresonat acusat de crims de guerra i contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional.

Amb el tema “ANA” hem volgut retre un homenatge als milers de nens i nenes morts durant aquella guerra, així com un crit de ràbia tot esperant – encara – que Ratko Mladic sigui jutjat definitivament.

Gravació “Ana”

Posted by Bàrbara 28 febr. 2012 1 Comment »

Avui ens hem trobat per gravar els chorus i el violí del nou tema de Trenkaband, Ana.

Hem pogut comptar amb la inestimable i desinteressada col·laboració de l’Alba, l’Alícia, el José, l’Olivier i en Vincent.

És bonic treballar amb ells i els vull agrair des d’aquí l’estona que ens han dedicat i la bona predisposició que han mostrat per participar en el projecte.

Vincent, José, Alícia i Alba als chorus

Ens hem trobat en un bar per fer un mini-assaig previ a la gravació (els chorus estaven escrits però la part del violinista encara estava per definir). El cambrer ens ha fet passar molt amablement a la sala del fons, on ningú no ens molestaria; o potser era al revés? De fet, no hi havia ningú a qui molestar, però per si un cas entrava algun altre client…

Si a l’altra vida no hi hagués música, s’hauria d’improvisar.

Posted by Bàrbara 12 des. 1999 No Comments »